Skip to main content
Article Detail

ΦΥΣΙΚΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗ ΒΟΥΛΩΜΕΝΗ ΜΥΤΗ

Η βουλωμένη μύτη φαντάζει ως ένα μικρό μόνο εμπόδιο μπροστά σε μεγάλα σχέδια - όμως όταν συμβεί σε εσάς τα πράγματα αλλάζουν. Δυσκολία στην αναπνοή, πρόβλημα στον ύπνο, υπνηλία στη δουλειά... η βουλωμένη μύτη μπορεί να διαταράξει το ρυθμό της καθημερινότητάς σας σε τέτοιο βαθμό που να προτιμάτε την καταρροή, παρόλο που ούτε αυτή αποτελεί ευχάριστη αίσθηση.

Στις μέρες μας, η αναζήτηση για φυσικές λύσεις ανακούφισης των συμπτωμάτων σε καθημερινές παθήσεις αυξάνεται. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο έχουμε συγκεντρώσει μερικές από τις πιο αποτελεσματικές φυσικές μεθόδους για την ανακούφιση της βουλωμένης μύτης, έτσι ώστε η ρινική δυσφορία να ανήκει στο παρελθόν.

Article_image

Γιατί βουλώνει η μύτη σας;

Ανακαλύψτε το λόγο για τον οποίο υποφέρετε από βουλωμένη μύτη και έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε καλύτερα τα συμπτώματα.

Γιατί να δοκιμάσετε φυσικές λύσεις;

Η ανάγκη για άμεση ανακούφιση από τη βουλωμένη μύτη θα σας οδηγήσει στην αναζήτηση αποσυμφορητικών φαρμάκων.

Τα παραδοσιακά φαρμακευτικά αποσυμφορητικά ανακουφίζουν από τη ρινική συμφόρηση μειώνοντας τα πρησμένα αιμοφόρα αγγεία στο εσωτερικό της μύτης. Ωστόσο, πολλοί άνθρωποι προτιμούν τις  φυσικές λύσεις για τις καθημερινές ενοχλήσεις, όπως η βουλωμένη μύτη, καθώς με τον τρόπο αυτό μπορούν να αντιμετωπίσουν τα συμπτώματα εξίσου αποτελεσματικά.

Φυσικές λύσεις για την αντιμετώπιση της  βουλωμένης μύτης

Καθαρίστε τη μύτη σας με θαλασσινό νερό

Μπορεί να ακούγεται πολύ απλό για να είναι αληθινό, αλλά το νερό είναι πραγματικά ο καλύτερος σύμμαχός σας στην αντιμετώπιση της βουλωμένης μύτης. Πρώτα απ' όλα, πίνοντας πολύ νερό θα δώσετε στον οργανισμό σας την ενυδάτωση που χρειάζεται για να λειτουργήσει και να καταπολεμήσει αποτελεσματικά μία λοίμωξη.

Το θαλασσινό νερό έχει αποδειχθεί κλινικά ότι αποσυμφορεί τις ρινικές κοιλότητες από την πλεονάζουσα βλέννα – με καλύτερα αποτελέσματα όταν χρησιμοποιείται με τη βοήθεια ενός ρινικού σπρέι. Τα προϊόντα της σειράς PHYSIOMER® περιέχουν ισότονο θαλασσινό νερό και είναι κατάλληλα και ασφαλή για καθημερινή χρήση, επαναφέροντας  αποτελεσματικά την άνεση στην αναπνοή σας. Επίσης, έχει αποδειχθεί κλινικά ότι οι τακτικές ρινικές πλύσεις, απομακρύνοντας τους παθογόνους παράγοντες και τους ρύπους, αποτρέπουν την εμφάνιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων. Επομένως, αξίζει να πραγματοποιείτε συστηματικά ρινικές πλύσεις ακόμα και όταν δεν υποφέρετε από βουλωμένη μύτη για αποτελεσματική πρόληψη! Επίσης, έχει αποδειχθεί κλινικά ότι οι τακτικές ρινικές πλύσεις, απομακρύνοντας τους παθογόνους παράγοντες και τους ρύπους, αποτρέπουν την εμφάνιση των ενοχλητικών συμπτωμάτων. Επομένως, αξίζει να πραγματοποιείτε συστηματικά ρινικές πλύσεις ακόμα και όταν δεν υποφέρετε από βουλωμένη μύτη για αποτελεσματική πρόληψη!

Κάντε εισπνοές ατμού με αιθέρια έλαια

Αν σας αρέσει να κάνετε εισπνοές ατμού στο σπίτι, προκειμένου να αραιωθεί η βλέννα και να ελευθερώσετε τη βουλωμένη μύτη σας, θα μπορούσατε να προσθέσετε στο ζεστό νερό αιθέρια έλαια.

Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες ελαίου από τεϊόδεντρο, ευκάλυπτο, μέντα, ή ρίγανη σε ένα χαρτομάντηλο και να κάνετε εισπνοές για να απαλλαγείτε από τη βουλωμένη μύτη. Είναι βέβαια ασφαλέστερο να αραιώσετε πρώτα τα αιθέρια έλαια.

Εάν δεν είστε σίγουροι για το πώς να χρησιμοποιήσετε τα αιθέρια έλαια, ή βρίσκετε τη διαδικασία χρονοβόρα, μπορείτε και πάλι να βρείτε λύση στα προϊόντα Physiomer. Εξειδικευμένα προϊόντα κατά του κρυολογήματος όπως το Physiomer Ευκάλυπτος και το Physiomer Express με αιθέρια έλαια Ευκαλύπτου Νιαούλι και Άγριας Μέντας, προσφέρουν ανακούφιση από τη ρινική συμφόρηση σε λίγα μόλις λεπτά, αίσθηση αναζωογόνησης και φρεσκάδας!

Πίνετε περισσότερα ζεστά ροφήματα

Όταν αισθανόμαστε αδιάθετοι, είναι δύσκολο να διατηρηθεί το επίπεδο ενυδάτωσης. Παρά την ανάγκη που έχει ο οργανισμός για υγρά, ίσως να μην έχετε όρεξη να καταναλώσετε σκέτο νερό.    

Αντ' αυτού, μπορείτε να δοκιμάσετε ζεστά ροφήματα, το οποία έχουν δύο βασικά πλεονεκτήματα: θα σας βοηθήσουν να φτάσετε το στόχο των οκτώ ποτηριών νερό την ημέρα, ενώ παράλληλα οι ατμοί που παράγονται θα βοηθήσουν στο να μαλακώσει η βλέννα στο εσωτερικό της μύτης.  

Τα φυτά που παραδοσιακά χρησιμοποιούνται σε ροφήματα για το κοινό κρυολόγημα, όπως είναι το θυμάρι, το φασκόμηλο ή το χαμομήλι, επιλέγονται για τις αντισηπτικές τους ιδιότητες. Μπορείτε επίσης να ενισχύσετε το αφέψημά σας προσθέτοντας ξύσμα λεμονιού (πλούσιο σε βιταμίνη C), τζίντζερ ή/και μέλι (και τα δύο διαθέτουν αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες). 

Δοκιμάστε επίσης πικάντικα τρόφιμα, καθώς ορισμένα από αυτά, όπως το πιπέρι καγιέν, περιέχουν μια ουσία που ονομάζεται καψαϊκίνη και απελευθερώνουν τη βλέννα από τη μύτη σας, βοηθώντας σας να αναπνεύσετε και πάλι κανονικά.

Δείτε την πλήρη σειρά των προϊόντων PHYSIOMER® για να βρείτε το κατάλληλο διάλυμα για εσάς.

Physiomer_Blocked_Nose_media

Κοινό κρυολόγημα, ιγμορίτιδα ή αλλεργική ρινίτιδα;

Τις περισσότερες φορές, η βουλωμένη μύτη αποτελεί μια ενοχλητική συνέπεια του κοινού κρυολογήματος.Το κρυολόγημα συνήθως διαρκεί έως και μια εβδομάδα, αλλά μπορεί να μετατραπεί σε ιγμορίτιδα, μια φλεγμονή των ιγμορείων, των μικρών, δηλαδή, κοιλοτήτων που βρίσκονται στο μέτωπο και τα ζυγωματικά.      

Όταν αυτά πρήζονται, η βλέννα που κανονικά θα έβγαινε από τη μύτη ή το λαιμό, βρίσκει την πορεία της μπλοκαρισμένη, με αποτέλεσμα το αίσθημα συμφόρησης.

Η ιγμορίτιδα μπορεί επίσης να συνδεθεί με την αλλεργική ρινίτιδα. Έχοντας ενεργοποιηθεί από αλλεργική αντίδραση – και όχι ιογενή λοίμωξη – η ρινίτιδα μπορεί να οδηγήσει σε φλεγμονή των ιγμορείων. Η μη αλλεργική ρινίτιδα μπορεί επίσης να προκαλέσει επιπλοκές.

Εάν βρεθείτε σε μία από αυτές τις καταστάσεις, ή αν αντιμετωπίζετε πόνο στο αυτί ή /και στο πρόσωπο, συνιστάται να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Related Articles listing
Product Category
Image
baby

Βρέφη

100% φυσικά διαλύματα για νεογέννητα και μωρά.

Image
chlid

Παιδιά

Σειρά προϊόντων κατάλληλη για παιδιά από 2 ετών

Image
adult

Ενήλικες

Μεγάλη σειρά προϊόντων για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών