Skip to main content
Article Detail

ΠΡΟΛΗΨΗ ΚΡΥΟΛΟΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΓΡΙΠΗΣ

Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη είναι οι πιο κοινές οξείες νόσοι στον ανεπτυγμένο κόσμο. Οι περισσότεροι ενήλικες θα εμφανίσουν από δύο έως τρία περιστατικά κατ' έτος, ενώ τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι είναι ακόμη πιο επιρρεπείς σε λοιμώξεις, καθώς έχουν λιγότερο ανεπτυγμένο ή ασθενέστερο ανοσοποιητικό σύστημα αντίστοιχα.

Αν και δεν πρόκειται για σοβαρές ασθένειες και τα συμπτώματα είναι, τις περισσότερες περιπτώσεις, διαχειρίσιμα, το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη είναι εξουθενωτικά. Επομένως, είναι λογικό να προσπαθείτε να αποτρέψει τον κίνδυνο μόλυνσης, όπου είναι δυνατόν.

Article_image

Τι προκαλεί το κρυολόγημα και άλλες καθημερινές ιογενείς λοιμώξεις;

Εκατοντάδες διαφορετικές ιογενείς λοιμώξεις μπορούν να προκαλέσουν το κοινό κρυολόγημα, αλλά οι πιο κοινοί ένοχοι είναι οι ρινοϊοί, οι οποίοι εισέρχονται στο σώμα κυρίως μέσω της μύτης ή του στόματος. Μόλις εισέλθουν στον οργανισμό μας, τα μικρόβια αυτά προκαλούν συνήθως ένα πλήθος ενοχλητικών συμπτωμάτων, με τα πιο συνηθισμένα να είναι η βουλωμένη μύτη, ο πονόλαιμος και ο βήχας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα μικρό ποσοστό ανθρώπων είναι αρκετά τυχεροί ώστε να μην εμφανίσουν κανένα συμπτώματα.

Η γρίπη, από την άλλη πλευρά, προκαλείται από έναν από τους τρεις τύπους του ιού της γρίπης. Αν και η γρίπη μοιράζεται πολλά κοινά συμπτώματα με το κοινό κρυολόγημα, προκαλεί και επιπλέον συμπτώματα. Τα πιο αναμενόμενα είναι ο υψηλός πυρετός, ο πόνος, ο κρύος ιδρώτας και το ρίγος. Μπορεί να μην βιώσετε όλα αυτά τα συμπτώματα, αλλά τουλάχιστον κάποια μπορεί να εμφανιστούν. Σε γενικές γραμμές, η γρίπη είναι χειρότερη από το κοινό κρυολόγημα, και τα συμπτώματα είναι πιο έντονα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι αναρρώνουν γρήγορα από το κρυολόγημα ή τη γρίπη, αλλά κατά τη διάρκεια μιας λοίμωξης, μπορεί να νιώσετε ότι τα συμπτώματα έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην εργασία σας, τη γενική παραγωγικότητα και την κοινωνική σας ζωή.

6 συμβουλές για την πρόληψη του κρυολογήματος και της γρίπης

Ένα άτομο με κρυολόγημα ή γρίπη μπορεί να μεταδίδει τον ιό ακόμα και λίγες ημέρες πριν τα συμπτώματα αρχίσουν να εμφανίζονται και αποτελεί παράγοντα μόλυνσης μέχρι τα συμπτώματα να αποχωρήσουν. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να αποφύγετε το κρυολόγημα ή την γρίπη.

Ακολουθήστε αυτές τις συμβουλές για να ελαχιστοποιήσετε τις πιθανότητες μόλυνσης:
1.Κατά την περίοδο αιχμής του κρυολογήματος και της γρίπης, ένας κλινικά αποδεδειγμένος τρόπος για την πρόληψη των λοιμώξεων είναι να δοκιμάσετε την τακτική ρινική πλύση. Χρησιμοποιήστε ένα ασφαλές και φυσικό ρινικό σπρέι όπως το PHYSIOMER®, το οποίο περιέχει 100% θαλασσινό νερό, και μπορεί να μειώσει τον αριθμό των περιστατικών κρυολογήματος και γρίπης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.
2.Εφόσον είναι εφικτό, προσπαθήστε να αποφύγετε να πλησιάσετε κάποιον που είναι άρρωστος.
3..Πλένετε τα χέρια σας τακτικά με ζεστό νερό και σαπούνι ή χρησιμοποιείστε απολυμαντικό χεριών.
4..Μην μοιράζεστε πετσέτες ή είδη οικιακής χρήσης, όπως κούπες ή μαχαιροπήρουνα με κάποιον που έχει κρυολογήσει.
5.Εάν νομίζετε ότι έχετε έρθει σε επαφή με έναν ιό, προσπαθήστε να μην αγγίξετε το πρόσωπο, τα μάτια ή τη μύτη σας.
6.Παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς ώστε το σώμα σας να είναι καλά εξοπλισμένο για να καταπολεμήσει τυχόν κρυολόγημα ή γρίπη.

Δείτε την πλήρη σειρά των προϊόντων PHYSIOMER® για να βρείτε το κατάλληλο διάλυμα για εσάς.

Physiomer_Prevention_Cold_Flu

Γιατί τα κρυολογήματα και η γρίπη εμφανίζονται τον χειμώνα;

Το κρυολόγημα και η γρίπη μπορούν να εμφανιστούν ανά πάσα στιγμή, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις, αυτές οι ιογενείς λοιμώξεις ακολουθούν προβλέψιμα εποχιακά μοτίβα. Τα πρώτα σημάδια της δραστηριότητας του κρυολογήματος και της γρίπης συνήθως ξεκινούν γύρω στον Οκτώβριο και κορυφώνονται στην καρδιά του χειμώνα αποτελώντας την πιο κοινή αιτία απουσίας από την δουλειά και το σχολείο.

Μερικές φορές, οι ισχυρές πανδημίες μπορεί να επιμείνουν ακόμη και όταν ο καιρός  βελτιώνεται και να διαρκέσουν μέχρι και τον Μάιο. 

Τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο με παρόμοια κλίματα βιώνουν παρεμφερείς καταστάσεις, με τις χαμηλές θερμοκρασίες και τη χαμηλή υγρασία να αναφέρονται ως πρωταρχικοί παράγοντες για την εξάπλωση του κρυολογήματος και της γρίπης.

Related Articles listing
Product Category
Image
baby

Βρέφη

100% φυσικά διαλύματα για νεογέννητα και μωρά.

Image
chlid

Παιδιά

Σειρά προϊόντων κατάλληλη για παιδιά από 2 ετών

Image
adult

Ενήλικες

Μεγάλη σειρά προϊόντων για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών