Skip to main content
Article Detail

ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΣΗΜΑΔΙΑ

Κρυολόγημα vs. γρίπης, καταπολεμώντας τα πρώτα σημάδια. Οι όροι «κοινό κρυολόγημα» και «γρίπη» χρησιμοποιούνται συχνά στην καθημερινότητά μας όταν αισθανόμαστε αδιάθετοι, αλλά καλό είναι να γνωρίζετε ότι υπάρχουν μερικές βασικές διαφορές μεταξύ των δύο όρων.

Ποιες είναι επομένως οι διαφορές μεταξύ του κοινού κρυολογήματος και της γρίπης; Πώς μπορείτε να αποφύγετε να κολλήσετε, και τι μπορείτε να κάνετε όταν εμφανίζονται συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά της γρίπης; Για να απαντήσετε σε αυτές τις κρίσιμες ερωτήσεις και να ξεκαθαρίσετε τις δύο έννοιες στο μυαλό σας, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές.

Article_image

Κοινό κρυολόγημα και γρίπη: γνωρίστε τους εχθρούς σας

Πρώτα απ' όλα, ας ορίσουμε τις δύο έννοιες. Το κοινό κρυολόγημα είναι γνωστό με αυτή την ονομασία, διότι είναι σχεδόν βέβαιο ότι όλοι μας είμαστε εξοικειωμένοι με αυτό. Μπορεί επίσης να επηρεάσει το ίδιο άτομο μία έως τέσσερις φορές το χρόνο, καθιστώντας το ακόμη πιο «κοινό».

Κρυολογούμε όταν γινόμαστε ο ξενιστής ενός στελέχους ιών που τείνουν να εγκαθίστανται κυρίως στη μύτη. Αυτοί οι ιοί είναι γνωστοί ως ρινοϊοί. Παράλληλα, το όνομα της γρίπης είναι η ένδειξη του τι την προκαλεί: ο ιός της γρίπης. Επειδή και οι δύο συνθήκες αποτελούν ιογενείς λοιμώξεις, δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται με αντιβιοτικά, καθώς αυτά δεν είναι αποτελεσματικά σε αυτή την περίπτωση. 

Πώς μπορείτε να προλάβετε το κρυολόγημα και τη γρίπη;

Μία από τις απλούστερες ενέργειες που μπορείτε να κάνετε για να μειώσετε την πιθανότητα να κολλήσετε οποιονδήποτε από τους δύο ιούς είναι να διασφαλίσετε ότι πλένετε καλά τα χέρια σας καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η ρουτίνα ρινικής υγιεινής είναι επίσης απαραίτητη. Η προληπτική χρήση των προϊόντων PHYSIOMER® έχει αποδειχθεί κλινικά ότι μειώνει στο μισό τις πιθανότητες κρυολογήματος κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Δεδομένου ότι οι ρινοϊοί και η γρίπη είναι αερομεταφερόμενοι και ιδιαίτερα μεταδοτικοί, μπορούν να βρουν τρόπο να προσπεράσουν τις φυσικές άμυνες του οργανισμού σας.

Πώς να καταπολεμήσετε τα πρώτα σημάδια του κρυολογήματος και της γρίπης

Μόλις αρχίσετε να αισθάνεστε τις επιπτώσεις του κρυολογήματος ή της γρίπης, λάβετε δράση το συντομότερο δυνατό.

Δώστε προτεραιότητα στην ξεκούραση

Αρχίζετε να νιώθετε αδιαθεσία παρά τις προφυλάξεις που έχετε πάρει; Σε αυτό το σημείο, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να διαχειριστείτε προσεκτικά την ενέργειά σας.

Σκεφτείτε ίσως να αποφύγετε το γυμναστήριο ή τα κοινωνικά σας σχέδια μετά τη δουλειά. Το πιο σημαντικό είναι να κοιμηθείτε όσο πιο νωρίς μπορείτε, αφού ένας καλός ύπνος τη νύχτα θα βοηθήσει την εξασθένιση των συμπτωμάτων.

Όταν κοιμάστε, το σώμα σας επικεντρώνεται στην αυτοΐαση, και ο εγκέφαλός σας εκκρίνει μια ορμόνη που βοηθά σε αυτή την προσπάθεια. Προσπαθήστε να κοιμηθείτε πριν από τις 22:00 και να αποφύγετε τις οθόνες.

Ελευθερώστε τη μύτη σας από τους παθογόνους μικροοργανισμούς

Ο καθαρισμός της μύτης σας είναι εξίσου σημαντικός όταν νιώθετε αδιαθεσία. Καθώς το ανοσοποιητικό σας σύστημα αντιλαμβάνεται την παρουσία εισβολέων, παράγει βλέννα, μια ουσία που έχει σχεδιαστεί για να τους παγιδεύει και να τους απομακρύνει.

Πριν η μύτη σας εμφανίσει έντονη καταρροή ή συμφόρηση, πραγματοποιήστε πλύση με θαλασσινό νερό. Με αυτό τον τρόπο θα καθαρίσουν οι ρινικές δίοδοι και ο οργανισμός σας θα υποστηρίξει τη διαδικασία απομάκρυνσης.

Επιλέγοντας τα σπρέι  PHYSIOMER®, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ρινική πλύση χωρίς φόβο ότι μπορεί να προκληθεί ερεθισμός. Το ιονισμένο θαλασσινό νερό στα προϊόντα μας διατηρεί όλα τα ανόργανα άλατα και τα ιχνοστοιχεία του, εξασφαλίζοντας ότι είναι ήπιο στο ρινικό βλεννογόνο και συμβάλλει στην ανάκτηση της ισορροπίας στη μύτη. 

Διατηρήστε την ενυδάτωσή σας

Ακριβώς όπως οι ιοί κάνουν τη βλέννα πιο παχύρευστη, το ίδιο κάνει και η αφυδάτωση. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η μύτη σας είναι πιο μπουκωμένη το πρωί, έπειτα από μια νύχτα χωρίς να πιείτε νερό. Φροντίστε να πίνετε πολλά υγρά - τουλάχιστον δύο λίτρα την ημέρα - για να ανακουφιστείτε από αυτή την ταλαιπωρία, αλλά και να επαναφέρετε το σώμα σας σε κανονική λειτουργία.

Εάν αντιμετωπίζετε δυσκολία στο να πίνετε νερό, μπορείτε να καταναλώνετε φρέσκους χυμούς φρούτων και αφεψήματα. Προσθέστε μέλι, λεμόνι ή θυμάρι για να ενισχύσετε την αντισηπτική τους αξία.

Δείτε την πλήρη σειρά των προϊόντων PHYSIOMER® για να βρείτε το κατάλληλο διάλυμα για εσάς.

 

Physiomer_Difference_Cold_Flu

Ποιες είναι οι διαφορές μεταξύ του κρυολογήματος και της γρίπης;

Το κοινό κρυολόγημα και η γρίπη είναι διαφορετικοί ιοί που προκαλούν διαφορετικά συμπτώματα. Προκαλούν και τα δύο έντονη καταρροή ή βουλωμένη μύτη και έχουν μια περίοδο επώασης περίπου τριών ημερών, αλλά τα συμπτώματα της γρίπης είναι πιο έντονα από εκείνα του κρυολογήματος.

Εάν έχετε έναν ξαφνικό υψηλό πυρετό, αίσθημα κόπωσης, ρίγη, πόνους στους μυς που δεν ξέρατε καν ότι είχατε, είναι πολύ πιθανό να έχετε τη γρίπη.Επιπλέον, ενώ μπορεί να χρειαστoύν έως και 10 ημέρες για να ανακάμψετε από το κρυολόγημα, μπορεί να χρειαστούν έως και έξι εβδομάδες για να ξεπεράσετε τη γρίπη.

Related Articles listing
Product Category
Image
baby

Βρέφη

100% φυσικά διαλύματα για νεογέννητα και μωρά.

Image
chlid

Παιδιά

Σειρά προϊόντων κατάλληλη για παιδιά από 2 ετών

Image
adult

Ενήλικες

Μεγάλη σειρά προϊόντων για ενήλικες και παιδιά από 6 ετών