Ο ρινικός καθαρισμός της βρεφικής μύτης αποτελεί μία άριστη συνήθεια.

 

Ρινικός καθαρισμός: ένα σημαντικό βήμα για την ευεξία του βρέφους

Cleansing baby's noseΗ ρινική συμφόρηση στα βρέφη μπορεί να έχει διάφορα αίτια, όπως βλέννη που έχει ξηρανθεί και παραμένει στάσιμη στις ρινικές διόδους ή μία λοίμωξη που αυξάνει την παραγωγή βλέννης και αποφράσσει (βουλώνει) τη μύτη του βρέφους, δυσκολεύοντας έτσι τη φυσιολογική αναπνοή. Οι παιδίατροι και οι εξειδικευμένοι επιστήμονες συνιστούν το ρινικό καθαρισμό προκειμένου να επιλυθούν αυτά τα προβλήματα.

Ο ρινικός καθαρισμός έχει πολλαπλές δράσεις:

  • ενυδατώνοντας τη ρινική κοιλότητα, υγροποιεί τις ρινικές εκκρίσεις και έτσι βοηθά τη βλέννη να απομακρυνθεί με φυσικό τρόπο,
  • αυξάνει τη συχνότητα κίνησης των κροσσών στην επιφάνεια των ρινικών κυττάρων… Οι κροσσοί κινούνται αρμονικά προκειμένου να απομακρύνουν τη βλέννη στο στομάχι, όπου καταστρέφεται. Το PHYSIOMER®  προάγει με αυτό τον τρόπο την απομάκρυνση της βλέννης που φέρει ρύπους και δυνητικά παθογόνους μικροοργανισμούς.
Αυτές οι φυσικές δράσεις περιορίζουν την επαφή των παθογόνων και άλλων ερεθιστικών ουσιών με το ρινικό βλεννογόνο.
Ωστόσο, ο ρινικός καθαρισμός προσφέρει πολλά περισσότερα από μία απλή φυσική δράση. Όταν ο ρινικός βλεννογόνος μολυνθεί, φλεγμαίνει. Αυτό συνήθως εξυπηρετεί την εξάλειψη των μικροοργανισμών. Αλλά συχνά, η φλεγμονή ξεφεύγει από τον έλεγχο, καταστρέφοντας και τις βλεννώδεις μεμβράνες και ορισμένες φορές επιδεινώνει τη ρινική συμφόρηση. Στην περίπτωση αυτή, ο ρινικός καθαρισμός:

  • βοηθά στη μείωση ορισμένων παραγόντων που εμπλέκονται στη φλεγμονή.
  • βοηθά τα κύτταρα να επιδιορθώσουν την καταστροφή που υπέστησαν.

Το PHYSIOMER® είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, καθώς η διενέργεια μελετών έχει καταδείξει ότι είναι περισσότερο αποτελεσματικό από το φυσιολογικό ορό.


PHYSIOMER® : ένα ήπιο διάλυμα για τη μύτη του βρέφους

Comfort TipΟποιοσδήποτε γονιός που έχει προσπαθήσει να χορηγήσει στο παιδί του ρινικές σταγόνες φυσιολογικού ορού, γνωρίζει πολύ καλά πόσο απρόθυμα είναι τα βρέφη να αποδεχτούν την αγωγή. Τα κλάματα, ο εκνευρισμός και η αντίδραση μπορούν να μετατρέψουν κάτι που έχει σχεδιασθεί για να βοηθάει τα μωρά σε μία πραγματική μάχη.
Το PHYSIOMER®  Baby Ισότονο έχει σχεδιασθεί ειδικά για να βοηθά τα μωρά να αποδέχονται αυτή την αγωγή. Η φυσική σύνθεσή του από 100% θαλασσινό νερό, με πολύ χαμηλό περιεχόμενο σε αλάτι, δεν περιέχει χημικά ή συντηρητικά που ενδέχεται να ερεθίσουν την ευαίσθητη μύτη του βρέφους. Το μοναδικό, πολύ μαλακό εργονομικό ρύγχος του PHYSIOMER®  διαθέτει επίσης δακτύλιο ασφαλείας προκειμένου να περιορίσει τυχόν αίσθημα δυσφορίας στο βρέφος. Το θαλασσινό νερό ψεκάζεται σε θερμοκρασία δωματίου ως ήπιο εκνέφωμα, ώστε να μην αιφνιδιάζεται το βρέφος. Τέλος, η φιάλη είναι άθραυστη και μπορεί να χρησιμοποιείται σε όλες τις θέσεις, για έναν άνετο και ευέλικτο ρινικό καθαρισμό. Τέρμα πια τα δάκρυα!

PHYSIOMER® : ένα υγιεινό διάλυμα

Αν και δεν περιέχει συντηρητικά, το σπρέι PHYSIOMER έχει σχεδιασθεί ειδικά ώστε να παραμένει αποστειρωμένο, ακόμα κι όταν χρησιμοποιείται ανά διαστήματα. Ο δε ρινικός αποφρακτήρας πλένεται και μπορεί να επαναχρησιμοποιηθεί. Οι εκκρίσεις που αναρροφώνται συλλέγονται σε προστατευτικά φίλτρα μίας χρήσης, παρέχοντας με αυτό τον τρόπο εγγύηση μέγιστης υγιεινής.

PHYSIOMER®: μέρος της καθημερινότητας

Ο ρινικός καθαρισμός είναι μία μέθοδος που είναι γνωστό ότι βοηθά στην καταπολέμηση της ρινικής συμφόρησης στα μωρά. Η επιπλέον χρήση του ρινικού αποφρακτήρα συστήνεται από εξειδικευμένους παιδιάτρους, ιδιαίτερα στην περίπτωση βροχγιολίτιδας ή για την αποσυμφόρηση της μύτης του βρέφους. Το πολύ μαλακό ρύγχος της συσκευής Physiomer® Ρινικός Αποφρακτήρας προσαρμόζεται απόλυτα στη μύτη του βρέφους, καθιστώντας τη ιδιαίτερα εύχρηστη και εργονομική.
 
  • Όσον αφορά στην πρόληψη των κρυολογημάτων και των ΩΡΛ επιπλοκών, ο ρινικός καθαρισμός με PHYSIOMER® μειώνει τα επεισόδια κρυολογήματος κατά 50% και τον κίνδυνο εμφάνισης ΩΡΛ επιπλοκών (ωτίτιδα και βρογχιολίτιδα) κατά 75%.
 
  • Από τη στιγμή που το κρυολόγημα εγκατασταθεί, ο ρινικός καθαρισμός μειώνει τα συμπτώματα και τις επακόλουθες ρινικές εκκρίσεις. Βελτιώνει την αναπνοή κατά 45%. Όταν χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το ρινικό αποφρακτήρα, ο ρινικός καθαρισμός μειώνει την αναπνοή από το στόμα (-78%), τη θορυβώδη αναπνοή (-73%) και τη συρίττουσα αναπνοή (-82%).
 
  • Τέλος, είναι εξίσου σημαντικό να αναφερθεί ότι ο ρινικός καθαρισμός με PHYSIOMER® μειώνει σημαντικά τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής:
  • για την αντιμετώπιση του πυρετού (9% έναντι 33% χρήση σε βρέφη που δεν εφαρμόζεται ρινικός καθαρισμός με PHYSIOMER®),
  • για την υγροποίηση της βλέννης (10% έναντι 37%),
  • αντιβιοτικών (6% έναντι 21%).
 

Η σειρά προϊόντων Physiomer® καθιστά ευκολότερο το ρινικό καθαρισμό στα βρέφη, χρησιμοποιώντας μία απλή και ασφαλή μέθοδο. Όταν χρησιμοποιείται τακτικά ως μέτρο πρόληψης και μετά από τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων και αναπνευστικών λοιμώξεων, συνιστά μια αποτελεσματική λύση για τη μείωση της δυσφορίας του βρέφους.


Ρινικός καθαρισμός στα ΠΑΙΔΙΑ
Ρινικός καθαρισμός στους ΕΝΗΛΙΚΕΣ