Αντιμετώπιση του κρυολογήματος και της ρινοφαρυγγίτιδας στα βρέφη


Τι είναι το κρυολόγημα και η ρινοφαρυγγίτιδα;

Με περίπου 6 εκατομμύρια περιστατικά να διαγιγνώσκονται ετησίως σε παιδιά ηλικίας κάτω των 7 ετών, ο όρος «κοινό κρυολόγημα» αποδίδεται πολύ σωστά… Γεγονός το οποίο επίσης σημαίνει ότι το παιδί σας είναι απίθανο να το αποφύγει. Το κρυολόγημα, το οποίο εν γένει αντιμετωπίζεται όπως η ρινοφαρυγγίτιδα, είναι συνήθως αποτέλεσμα λοίμωξης. Σχετίζεται επομένως με ρινίτιδα (φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου) και φαρυγγίτιδα (φλεγμονή του φάρυγγα – το οπίσθιο τμήμα του λάρυγγα). Εκτός από την εμφάνιση συμπτωμάτων όπως η ρινική καταρροή και η ρινική συμφόρηση, το μωρό σας ενδέχεται επίσης να παρουσιάσει πονόλαιμο και βραχνή ή ένρινη φωνή.

Ποιοι είναι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να λάβετε δράση;

Κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος, ακόμα και μία μικρή ποσότητα βλέννης μπορεί να αποφράξει (βουλώσει) τα μικροσκοπικά ρουθουνάκια του μωρού σας. Για να βοηθήσετε το μωρό σας να αναπνέει καλά θα πρέπει να εισάγετε στην καθημερινότητά σας τον καθαρισμό της μικροσκοπικής μυτούλας του, διότι τα βρέφη κάτω των 6 μηνών αναπνέουν σχεδόν αποκλειστικά από τη μύτη. Κάθε ημέρα, όπως ισχύει και για την αντιμετώπιση του κρυολογήματος, είναι σημαντικό να καθαρίζετε τη μύτη του μωρού σας τακτικά και να επαναλαμβάνετε τον καθαρισμό όσες φορές χρειάζεται για να απομακρύνετε τις πλεονάζουσες εκκρίσεις. Η ρινική συμφόρηση ή καταρροή, σίγουρα θα εμποδίζει το μωρό σας στη σίτιση και στον ύπνο. 


Πώς να αναγνωρίσετε τη ρινοφαρυγγίτιδα στο μωρό σας;

  • Η μύτη του μωρού σας είναι βουλωμένη και τρέχει
  • Το μωρό σας έχει κόκκινα μάτια Treating baby during a cold
  • Πυρετός μέτριας εντάσεως, κάτω από 38°C
  • Ο λαιμός του μωρού σας εμφανίζει ερυθρότητα ή/και το παιδί έχει μέτριο βήχα
  • Το μωρό εμφανίζει εκνευρισμό, είναι ανήσυχο και ξυπνάει αρκετές φορές τη νύχτα
Εάν αναγνωρίσετε τα σημεία αυτά, να θυμάστε ότι η συμβουλή του γιατρού είναι πάντα χρήσιμη για να επιβεβαιώσετε τη διάγνωση.


Πώς αναπτύσσεται η νόσος;

Μετά από περίοδο επώασης 2 έως 5 ημερών κατά μέσο όρο, εκδηλώνεται το πρώτο στάδιο της ρινοφαρυγγίτιδας με οίδημα του ρινικού βλεννογόνου και αίσθημα ρινικής συμφόρησης: αυτή είναι η ξηρά φάση του κρυολογήματος. Μετά ακολουθεί η υγρή φάση με ρινική καταρροή, ξεκινώντας με διαυγείς εκκρίσεις, οι οποίες πιθανώς στη συνέχεια να αποκτήσουν κιτρινωπή ή πρασινωπή απόχρωση.
 
Όσον αφορά στα βρέφη κάτω των 3 μηνών, συνιστούμε την άμεση επίσκεψη σε γιατρό.
Όσον αφορά στα μεγαλύτερα βρέφη, συνιστούμε να αναζητήσετε ιατρική συμβουλή στις ακόλουθες περιπτώσεις:
- Εάν ο πυρετός είναι πάνω από 38°C ή/και εάν διαρκεί περισσότερο από 48 ώρες
- Εάν το μωρό σας τρίβει τα αυτιά του
- Εάν το μωρό σας δεν έχει όρεξη ή έχει δυσκολία στη σίτιση και στην κατανάλωση υγρών
- Εάν παρατηρήσετε οίδημα στους αδένες στην περιοχή του λαιμού ή του αυχένα
- Εάν το παιδί εμφανίζει δυσκολία στην αναπνοή
 
Ένα κρυολόγημα που δεν αντιμετωπίζεται σωστά ενδέχεται να οδηγήσει σε επιπλοκές.PHYSIOMER® Baby ΙΣΟΤΟΝΟ, αποδεδειγμένη αποτελεσματικότητα στην αντιμετώπιση των κρυολογημάτων.

Το PHYSIOMER® Baby Ισότονο είναι το καταλληλότερα προσαρμοσμένο ρινικό σπρέι για τον καθαρισμό της ευαίσθητης μύτης του μωρού σας και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το πρώτο κιόλας κρυολόγημα, από τη γέννηση μέχρι την ηλικία των 2 ετών.
Στην ουσία, το  PHYSIOMER®  Baby Ισότονο είναι το μόνο εξ ολοκλήρου φυσικό ρινικό σπρέι με 100% θαλασσινό νερό, δεν περιέχει συντηρητικά και έχει φυσιολογικό pH. Συνιστά μια αποτελεσματική αγωγή για το κρυολόγημα, την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με απόλυτη εμπιστοσύνη στη μύτη του μωρού σας.
 
 
Σε περίπτωση κρυολογήματος, ρινικής συμφόρησης ή καταρροής, το PHYSIOMER®  Baby Ισότονο καθαρίζει με ήπιο τρόπο, καταπραΰνει και αποκαθιστά τη φυσιολογική αναπνοή του μωρού σας. Έχει αποδειχθεί σε κλινικές μελέτες ότι το PHYSIOMER® Baby Ισότονο μειώνει σημαντικά τη βαρύτητα των συμπτωμάτων και βοηθά στην επιτάχυνση της επούλωσης: σε περίπτωση κρυολογήματος, το PHYSIOMER® Baby Ισότονο βελτιώνει την αναπνοή κατά 45%, ενώ παράλληλα βελτιώνει τη γενικότερη κατάσταση της υγείας του παιδιού
 
Σχεδιασμένη κατόπιν  έρευνας, η ειδικά διαμορφωμένη φιάλη εγγυάται ότι το προϊόν στο εσωτερικό θα παραμείνει αποστειρωμένο και ότι ο φυσικός πλούτος του PHYSIOMER® σε ανόργανα άλατα θα διατηρηθεί. Έξυπνα σχεδιασμένο, το εργονομικό ακροφύσιο από μαλακό υλικό έχει δημιουργηθεί ειδικά για ευαίσθητες μικροσκοπικές μυτούλες. Επίσης, το PHYSIOMER® BABY Ισότονο δεν περιέχει προωθητικά αέρια, διασφαλίζοντας έναν άριστο, ήπιο ψεκασμό, βοηθώντας έτσι το παιδί σας να αποδεχθεί το ρινικό καθαρισμό.
 
Προκειμένου να είστε σε θέση να ανακουφίσετε το μωρό σας οποιαδήποτε στιγμή, το PHYSIOMER® Baby Ισότονο διατίθεται επίσης σε αμπούλες μίας χρήσης, πρακτικές στη μεταφορά, ώστε να τις έχετε μαζί σας ανά πάσα στιγμή.

 

Ρινικός αποφρακτήρας: απαραίτητος για τα βαριά κρυολογήματα

Κατά τη διάρκεια ενός κρυολογήματος ή ρινοφαρυγγίτιδας, μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμο να ολοκληρώσετε το ρινικό καθαρισμό του μωρού σας χρησιμοποιώντας τη συσκευή PHYSIOMER® Ρινικός Αποφρακτήρας. Το PHYSIOMER® Ρινικός Αποφρακτήρας, που βοηθά στην απομάκρυνση των ρινικών εκκρίσεων με αποτελεσματικό, εύκολο και υγιεινό τρόπο, συνίσταται για πιο βαριά κρυολογήματα, για την αποσυμφόρηση της μύτης και την αποκατάσταση της φυσιολογικής αναπνοής του μωρού σας. Το ιδιαίτερα μαλακό, εύκαμπτο ακροφύσιο έχει σχεδιασθεί από παιδιάτρους ώστε να προσαρμόζεται με ευκολία στην ευαίσθητη μύτη του μωρού. Για την υγεία και προστασία του μωρού σας, το PHYSIOMER® Ρινικός Αποφρακτήρας δεν περιέχει δισφαινόλη Α, φθαλικές ουσίες και PVC (πολυβινυλοχλωρίδιο).


Αντιμετώπιση του κρυολογήματος στα ΠΑΙΔΙΑ
Αντιμετώπιση του κρυολογήματος στους ΕΝΗΛΙΚΕΣ