Θαλασσινό νερό από το Saint-Malo


Θαλασσινό νερό: Συγκέντρωση φυσικών στοιχείων!

Το θαλασσινό νερό, η γενέτειρα της ζωής στον πλανήτη μας, είναι ένα διάλυμα από άλατα διαλυμένα σε καθαρό νερό, το οποίο μοιάζει πολύ με το φυσιολογικό υγρό που περιβάλλει κάθε κύτταρο στον οργανισμό μας. Τα άλατα αυτά ευθύνονται για την αλατότητα του θαλασσινού νερού (30 με 40g/kg, αναλόγως της γεωγραφικής θέσης), η οποία έχει παραμείνει σχετικά σταθερή για πολλά δισεκατομμύρια χρόνια.
Το θαλασσινό νερό περιέχει παραπάνω από τα δύο τρίτα των 94 φυσικών χημικών στοιχείων που υπάρχουν στον πλανήτη μας. Η παρουσία τους στο θαλασσινό νερό είναι το αποτέλεσμα πολυάριθμων τεκτονικών και χημικών φαινομένων που έχουν λάβει χώρα στη διάρκεια των γεωλογικών εποχών. Μεταξύ αυτών των στοιχείων, εντοπίζεται το σύνολο των ιχνοστοιχείων (στοιχεία που θεωρούνται ουσιώδη για την ανθρώπινη υγεία). Το θαλασσινό νερό είναι συνεπώς η μοναδική φυσική πηγή που περιέχει όλα τα ιχνοστοιχεία. Οποιαδήποτε και εάν είναι η περιοχή, το βάθος ή η απόσταση από την ακτή, οι σχετικές αναλογίες των κύριων συστατικών του θαλασσινού νερού παραμένουν σταθερές και συνεπώς ανεξάρτητες από τα επίπεδα αλατότητας. Αντίθετα, η συνολική σύνθεση του θαλασσινού νερού είναι ιδιαίτερα ευμετάβλητη ανάλογα με την τοποθεσία που συλλέγεται, εξαιτίας διάφορων περιβαλλοντικών, βιολογικών και ανθρωπογενών παραγόντων.
 

Τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά του θαλασσινού νερού του Κόλπου του  Saint-Malo

Eau de mer de la Baie du Mont Saint MichelΟ Κόλπος του Saint-Malo αποτελεί ένα μοναδικό θαλάσσιο οικοσύστημα χάρη στη γεωγραφική του θέση και τα αβαθή νερά. Με μέσο όρο τα 10 μέτρα, το παλιρροϊκό εύρος εντός του κόλπου μπορεί να φθάσει τα 16 μέτρα κατά τη διάρκεια των υψηλών ισημερινών παλιρροιών. Αυτό το μοναδικό παλιρροϊκό εύρος, το μεγαλύτερο στην Ευρώπη, διασφαλίζει ότι το σύνολο του νερού στον κόλπο ανανεώνεται με κάθε παλιρροϊκό κύκλο μέσω ανταλλαγής με υπεράκτια ύδατα. Δεδομένου ότι το θαλασσινό νερό εντός του κόλπου δεν λιμνάζει, η χημική του σύσταση παραμένει σχετικά σταθερή και ποτέ δεν υπόκειται σε μεταβολή. Χάρη στη συνεχή ανταλλαγή και ροή του, το συγκεκριμένο θαλασσινό νερό επωφελείται επίσης από καλύτερη οξυγόνωση, η οποία ευνοεί την ανάπτυξη οργανικής ύλης (φυτοπλαγκτόν). Αυτή η βιολογική παραγωγή χρησιμεύει ως βάση μιας σύνθετης , πλούσιας και ποικίλης τροφικής αλυσίδας , η οποία αποτελεί την τυπική χλωρίδα και πανίδα που βρίσκεται στον Κόλπο του Saint-Malo. Όλα αυτά τα μοναδικά χαρακτηριστικά συνδυασμένα, προσδίδουν εξαιρετική δυναμική στο θαλασσινό νερό που βρίσκεται στον Κόλπο του Saint- Malo.
 

Το θαλασσινό νερό που συλλέγεται από το Saint-Malo εμφιαλώνεται σε κάθε ΠΡΟΪΟΝ PHYSIOMER®

Όλα τα προϊόντα PHYSIOMER®  παρασκευάζονται από το θαλασσινό νερό που συλλέγεται από τον Κόλπο του Saint-Malo. Η εφαρμογή ηλεκτροδιάλυσης διασφαλίζει τη διατήρηση του πλούτου των ανόργανων αλάτων και ιχνοστοιχείων: Ασβέστιο, Μαγνήσιο, Κάλλιο, Σίδηρος, Χαλκός, Μαγγάνιο, Ψευδάργυρος, Σελήνιο… Τα προϊόντα PHYSIOMER®  αποτελούνται συνεπώς από 100% θαλασσινό νερό που συλλέγεται από τον Κόλπο του Saint-Malo, χωρίς την προσθήκη οποιουδήποτε άλλου συστατικού και χωρίς αραίωση. Η σύνθεση αυτή εγγυάται τη βέλτιστη αποτελεσματικότητα των ανόργανων αλάτων και ιχνοστοιχείων που βρίσκονται στο θαλασσινό νερό για όλες τις διαφορετικές ενδείξεις των προϊόντων PHYSIOMER®.