Ρινικός καθαρισμός, ένα ουσιαστικό βήμα για την ευεξία του παιδιού σας

 

Ρινικός καθαρισμός: ένα ουσιαστικό βήμα για την ευεξία του παιδιού σας

 
Όταν το παιδί σας ξεκινήσει να συναναστρέφεται με άλλα παιδιά (παιδικός σταθμός/νηπιαγωγείο, κ.τ.λ.) θα έρθει αντιμέτωπο με πληθώρα βακτηρίων και ιών που μεταδίδονται εύκολα μεταξύ των παιδιών, καθώς παίζουν μαζί. Πολλοί από αυτούς του μικροοργανισμούς δεν είναι επιθετικοί ή είναι πλήρως αβλαβείς. Ωστόσο, ορισμένοι από αυτούς μπορεί να προκαλέσουν λοιμώξεις του ρινικού βλεννογόνου ή του λάρυγγα. Το ανοσοποιητικό σύστημα του παιδιού σας εξακολουθεί να αναπτύσσεται και δεν είναι ακόμα πλήρως ικανό να τους καταπολεμήσει. Συνεπώς, είναι σημαντικό να υιοθετήσετε μια προσέγγιση πρόληψης, βοηθώντας το παιδί σας να προστατεύσει τον εαυτό του από αυτές τις επιθέσεις.

Το Physiomer® έχει πολλαπλές δράσεις:

 • ενυδατώνοντας τη ρινική κοιλότητα, υγροποιεί τις ρινικές εκκρίσεις και συνεπώς βοηθά στη φυσική απομάκρυνση της βλέννης,
 • ενισχύει τη λειτουργία της βλεννοκροσσωτής κάθαρσης και έτσι προάγει την απομάκρυνση της βλέννης που φέρει ρύπους και δυνητικά παθογόνους μικροοργανισμούς.
Οι φυσικές αυτές δράσεις περιορίζουν την επαφή των παθογόνων και άλλων ερεθιστικών ουσιών με το ρινικό βλεννογόνο.

Ωστόσο, ο ρινικός καθαρισμός προσφέρει πολλά περισσότερα από μία απλή φυσική δράση. Όταν ο ρινικός βλεννογόνος μολυνθεί, φλεγμαίνει. Αυτό συνήθως εξυπηρετεί την εξάλειψη των μικροοργανισμών. Αλλά συχνά, η φλεγμονή ξεφεύγει από τον έλεγχο, καταστρέφοντας τις βλεννώδεις μεμβράνες και ορισμένες φορές επιδεινώνει τη ρινική συμφόρηση. Στην περίπτωση αυτή, ο ρινικός καθαρισμός με Physiomer®:

 • βοηθά στη μείωση ορισμένων παραγόντων που εμπλέκονται στη φλεγμονή
 • βοηθά τα κύτταρα να επιδιορθώσουν την καταστροφή που υπέστησαν.
 
Το Physiomer® είναι ιδανικό για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, καθώς η διενέργεια μελετών έχει καταδείξει ότι είναι περισσότερο αποτελεσματικό από το φυσιολογικό ορό.


Physiomer®: ένα αποτελεσματικό διάλυμα

Ο ρινικός καθαρισμός είναι μία μέθοδος που είναι γνωστό ότι βοηθά στην καταπολέμηση της ρινικής συμφόρησης και των λοιμώξεων. Διάφορες κλινικές μελέτες έχουν καταδείξει τα πλεονεκτήματα του Physiomer®:
 
 • Όσον αφορά στην πρόληψη των κρυολογημάτων και των ΩΡΛ επιπλοκών, ο ρινικός καθαρισμός με Physiomer® μειώνει τα επεισόδια κρυολογήματος κατά 50% και τον κίνδυνο εμφάνισης ΩΡΛ επιπλοκών (ωτίτιδα και βρογχιολίτιδα) κατά 75%.
 • Από τη στιγμή που το κρυολόγημα εγκατασταθεί, ο ρινικός καθαρισμός μειώνει τα συμπτώματα και τις συνεπαγόμενες ρινικές εκκρίσεις. Βελτιώνει την αναπνοή κατά 66%.
 • Ο αριθμός των απουσιών από το σχολείο μειώνεται κατά το ήμισυ στα παιδιά που χρησιμοποιούν τακτικά Physiomer® για τη ρινική τους υγιεινή.
 • Τέλος, είναι εξίσου σημαντικό να αναφερθεί ότι ο ρινικός καθαρισμός με Physiomer® μειώνει σημαντικά τη χρήση φαρμακευτικής αγωγής:
 • για την αντιμετώπιση του πυρετού (9% έναντι 33% χρήση σε παιδιά που δεν εφαρμόζεται ρινικός καθαρισμός με Physiomer®),
 • για την υγροποίηση της βλέννης (9% έναντι 37%),
 • αντιβιοτικών (4% έναντι 21%).

 

Physiomer®: ένα ήπιο, υγιεινό διάλυμα για τη μύτη του παιδιού σας

Το παιδί σας δεν είναι ακόμα σε θέση να φυσά τη μύτη του σωστά. Όταν είναι άρρωστο, η βλέννη που είναι ιδιαίτερα ξηρή μπορεί να λιμνάσει στη μύτη ή η παραγωγή της ενδέχεται να αυξηθεί. Το γεγονός αυτό δημιουργεί εντοπίσεις που φέρουν βακτήρια και παθογόνους μικροοργανισμούς, τα οποία ενδέχεται να πολλαπλασιαστούν.
Το Physiomer® Kids Ισότονο έχει σχεδιασθεί έτσι ώστε να βοηθήσει το παιδί σας να αποδεχθεί το ρινικό καθαρισμό, καθιστώντας τον μία διασκεδαστική ρουτίνα. Η φυσική του σύνθεση από 100% θαλασσινό νερό, με πολύ χαμηλό περιεχόμενο αλατιού, δεν περιέχει χημικά ή συντηρητικά που μπορεί να ερεθίσουν τη μύτη. Χάρη σε μία μοναδική διαδικασία που καλύπτεται από αποκλειστική πατέντα, το Physiomer® παραμένει αποστειρωμένο, ακόμα κι όταν χρησιμοποιείται ανά διαστήματα.
Για ήπιο καθαρισμό, το θαλασσινό νερό ψεκάζεται σε θερμοκρασία δωματίου ως ήπιο εκνέφωμα, ώστε να μην αιφνιδιάζεται το παιδί σας. Τέλος, η φιάλη είναι άθραυστη και μπορεί να χρησιμοποιείται σε όλες τις θέσεις, για έναν άνετο και ευέλικτο ρινικό καθαρισμό. Το Physiomer® Kids Ισότονο  έχει όλα εκείνα τα συστατικά που θα κερδίσουν το παιδί σας! Είναι ένα απλό διάλυμα το οποίο θα μπορεί να χρησιμοποιεί μόνο του, χωρίς κανένα κίνδυνο. Ένα αποτελεσματικό διάλυμα που το παιδί σας θα μπορεί να χρησιμοποιεί τελείως ανεξάρτητα, χωρίς τη δική σας βοήθεια.


Η σειρά προϊόντων Physiomer® καθιστά το ρινικό καθαρισμό ευκολότερο για το παιδί σας, χρησιμοποιώντας μία απλή, αποτελεσματική και ασφαλή μέθοδο, χωρίς γνωστές ανεπιθύμητες ενέργειες. Όταν χρησιμοποιείται τακτικά ως μέτρο πρόληψης και μετά από τη χορήγηση φαρμακευτικής αγωγής για την αντιμετώπιση κρυολογημάτων και αναπνευστικών λοιμώξεων, συνιστά μια αποτελεσματική λύση για τη μείωση της δυσφορίας του παιδιού σας. Το διάλυμα Physiomer® Kids Ισότονο μπορεί να χρησιμοποιείται σε συνδυασμό με το Physiomer® Υπέρτονο στην περίπτωση ρινικής συμφόρησης ή αλλεργικής ρινίτιδας ή με το Physiomer® Υπέρτονο Ευκάλυπτος στην περίπτωση κρυολογήματος για την ταχεία αποσυμφορητική του δράση.

Το να καθαρίζει τη μύτη του από μόνος/η του σε κάθε περίπτωση θα γίνει το παιδικό του παιχνίδι.

 


Ρινικός καθαρισμός στα ΒΡΕΦΗ
Ρινικός καθαρισμός στους ΕΝΗΛΙΚΕΣ