Πώς αναπνέει το παιδί σας;


Πώς αναπνέει το παιδί σας;


Ο τρόπος που αναπνέει το παιδί σας εξελίσσεται από τη γέννηση, ωστόσο απέχει ακόμα μέχρι να γίνει σαν αυτόν του ενήλικα. Το παιδί σας έχει αναπτύξει την ικανότητα να αναπνέει από το στόμα, ωστόσο η ρινική αναπνοή εξακολουθεί να είναι πολύ σημαντική. Εκτός από τη μεταφορά αέρα στους βρόγχους, οι ρινικές κοιλότητες θερμαίνουν, υγραίνουν και φιλτράρουν τον εισπνεόμενο αέρα, απομακρύνοντας τη σκόνη, τους ρύπους και τα δυνητικά επιβλαβή μικρόβια. Ιδιαίτερα μία διεργασία κατέχει ουσιαστικό ρόλο. Μικροσκοπικές βλεφαρίδες που ονομάζονται κροσσοί καλύπτουν το βλεννογόνο και κινούνται πίσω και εμπρός. Οι κροσσοί καλύπτονται από μία στιβάδα βλέννης, η οποία παγιδεύει τους ρύπους και τα μικρόβια κατά την εισπνοή του αέρα από τη μύτη. Καθώς κινούνται αρμονικά, οι κροσσοί σταδιακά σπρώχνουν τη στοιβάδα της βλέννης προς το λάρυγγα. Όταν φτάσει στο στομάχι, τυχόν μολυσματικοί παράγοντες καταστρέφονται από τα όξινα γαστρικά υγρά. Αυτό είναι γνωστό ως βλεννοκροσσωτή κάθαρση. Αφού ο αέρας περάσει από τις ρινικές κοιλότητες ή το στόμα, εισέρχεται στο φάρυγγα, το λάρυγγα, την τραχεία και τους βρόγχους: αυτό είναι το αναπνευστικό σύστημα.
 
 

Αναπνευστικά προβλήματα


Περιστασιακά η φυσιολογική ροή του αέρα παρεμποδίζεται. Όταν ο αέρας δεν ρέει εύκολα, η αναπνοή του παιδιού σας δυσχεραίνεται. Αυτό είναι γνωστό ως δύσπνοια. Μπορεί να είναι ήπια ή πιο σοβαρή και ενδέχεται να απαιτεί και νοσηλεία. Ο γιατρός σας θα είναι σε θέση να αξιολογήσει τη βαρύτητα της κατάστασης του παιδιού σας και να αποφασίσει την καταλληλότερη θεραπεία. Πολλοί παράγοντες μπορεί να προκαλέσουν δυσκολίες στην αναπνοή: λοιμώξεις, ξένα σωματίδια, άσθμα, κ.τ.λ. Οι λοιμώξεις μπορεί να επηρεάσουν:  
How your child breathes
 
  • Το ρινικό βλεννογόνο, εμποδίζοντας ορισμένες φορές τη λειτουργία της βλεννοκροσσωτής κάθαρσης, με αποτέλεσμα τη ρινική συμφόρηση και απόφραξη (βούλωμα). Στην περίπτωση αυτή το παιδί αναπνέει από το στόμα, με αποτέλεσμα ο αέρας να παρακάμπτει την αποτελεσματική διαδικασία απομάκρυνσης της σκόνης, της γύρης, των ερεθιστικών ουσιών και των μικροβίων.  
  • Το φάρυγγα, προκαλώντας φαρυγγίτιδα.
  • Το λάρυγγα, προκαλώντας λαρυγγίτιδα.
  • Τους βρόγχους, προκαλώντας βρογχίτιδα.
 
Οι λοιμώξεις αυτές δεν προκαλούνται κατ’ ανάγκη από τα ίδια μικρόβια, ωστόσο μία λοίμωξη της μύτης ή/και του φάρυγγα (κρυολόγημα, φαρυγγίτιδα, ρινοφαρυγγίτιδα) ενδέχεται να εξελιχθεί σε λαρυγγίτιδα. Τα αναπνευστικά προβλήματα στα παιδιά είναι συνεπώς περισσότερο σοβαρά, καθώς οι αεραγωγοί τους είναι στενότεροι από αυτούς των ενηλίκων. Αυτό ισχύει κατά κύριο λόγο για το λάρυγγα, ο οποίος είναι αρκετά πιο στενός και περισσότερο άκαμπτος στα παιδιά.
 
 

PHYSIOMER®, ένας πολύτιμος σύμμαχος για τη βελτίωση της αναπνοής του παιδιού σας


Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγετε αυτά τα αναπνευστικά προβλήματα είναι η πρόληψη των αναπνευστικών λοιμώξεων. Αποφεύγετε τη συναναστροφή του παιδιού σας με άτομα που νοσούν και φροντίστε να του διδάξετε σωστές πρακτικές ρινικής υγιεινής, ώστε να αποτρέψετε την εμφάνιση τέτοιων ασθενειών.
 
Ο καθημερινός ρινικός καθαρισμός με PHYSIOMER® Kids Ισότονο υγροποιεί τη βλέννη, βοηθώντας στην απομάκρυνσή της, με αποτέλεσμα να περιορίζεται η επαφή των μικροβίων και των ερεθιστικών ουσιών με το βλεννογόνο. Υποβοηθώντας τη λειτουργία της βλεννοκροσσωτής κάθαρσης μπορεί  να περιορίσει τις ιογενείς και βακτηριδιακές λοιμώξεις.
 
Η δράση αυτή έχει αποδειχθεί σε μία κλινική μελέτη που διεξήχθη σε 390 παιδιά. Ο καθημερινός ρινικός καθαρισμός με PHYSIOMER Kids Ισότονο:

  • Μειώνει την εμφάνιση κρυολογημάτων κατά 50%.
  • Μειώνει τις ΩΡΛ επιπλοκές κατά 75%.
  • Βελτιώνει την αναπνοή κατά 66%.

Το PHYSIOMER® βοηθά το ρινικό βλεννογόνο να παρέχει καλύτερη προστασία στο παιδί σας έναντι στις βακτηριδιακές και ιογενείς λοιμώξεις.
PHYSIOMER®, η λύση για καλύτερη αναπνοή!