Αλλεργική ρινίτιδα: μειώνοντας τη συχνότητα εμφάνισης και τη βαρύτητα

Traitement rhinite allergiqueΗ αλλεργική ρινίτιδα, είτε είναι διαλείπουσα όταν σχετίζεται με τη γύρη ή τα αλλεργιογόνα των φυτών, είτε είναι εμμένουσα όταν πυροδοτείται από τα ακάρεα της σκόνης, το τρίχωμα των ζώων, τη μούχλα και τα σπόρια μούχλας, 9 στις 10 φορές προσβάλει άτομα ηλικίας κάτω των 40 ετών, κυρίως άνδρες.


τι είναι η αλλεργικη ρινιτιδα;

Αλλεργική ρινίτιδα είναι η φλεγμονή του ρινικού βλεννογόνου μετά από επαναλαμβανόμενη επαφή με ένα ή περισσότερα αλλεργιογόνα. Η αλλεργική ρινίτιδα εκδηλώνεται με την εμφάνιση τουλάχιστον δύο συμπτωμάτων όπως ρινική συμφόρηση,  ρινική καταρροή, δακρύρροια, κνησμό (φαγούρα).


πιθανεσ επιπλοκεσ

Η αλλεργική ρινίτιδα μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην ποιότητα ζωής, κυρίως λόγω των διαταραχών που επιφέρει στον ύπνο. Το πρόβλημα κλιμακώνεται όταν οδηγεί σε απουσία από την εργασία. Τα άτομα που είναι επιρρεπή στην εμφάνιση αλλεργικής ρινίτιδας είναι επίσης πιο ευπαθή στην εμφάνιση ΩΡΛ λοιμώξεων.


αλλεργικη ρινιτιδα, η σημασία της αμεσησ ληψησ μετρων…

Ορισμένα από τα καθιερωμένα φαρμακευτικά σκευάσματα που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της αλλεργικής ρινίτιδας μπορεί να προκαλέσουν ανεπιθύμητες ενέργειες. Θα πρέπει λοιπόν να αξιολογείται η σχέση οφέλους/κινδύνου και επιπλέον να περιορίζεται η χρήση τους με την ένταξη ρινικών πλύσεων με PHYSIOMER®:

  • Αγγειοσυσπαστικά: φαινόμενο αναζωπύρωσης, εξάρτηση…
  • Αντιισταμινικά: υπνηλία, αύξηση του σωματικού βάρους…
  • Εισπνεόμενα κορτικοστεροειδή: ξήρανση του ρινικού βλεννογόνου, καθυστερημένη ανάπτυξη στα παιδιά…

 

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΛΛΕΡΓΙΚΗΣ ΡΙΝΙΤΙΔΑΣ;

Το πρώτο βήμα είναι η αποφυγή της επαφής με το αλλεργιογόνο. Η απευαισθητοποίηση (ή ανοσοθεραπεία με αλλεργιογόνα) παραμένει η μοναδική θεραπεία αντιμετώπισης της πραγματικής αιτίας της αλλεργίας.
Όντας αποτελεσματικά και καλά ανεκτά, οι εξειδικευμένοι ΩΡΛ συνιστούν τη χρήση διαλυμάτων χλωριούχου νατρίου σε συνδυασμό με τις φαρμακευτικές αγωγές για την αλλεργική και μη αλλεργική (επαγγελματική) ρινίτιδα. 
Για την ανακούφιση από τα συμπτώματα κατά τη διάρκεια ενός επεισοδίου χρησιμοποιείτε το PHYSIOMER® Υπέρτονο 2-3 φορές ημερησίως. Το PHYSIOMER® μειώνει τα ρινικά συμπτώματα κατά 68% σε ασθενείς που εμφανίζουν αλλεργική ρινίτιδα.
Ως επικουρική θεραπεία, το PHYSIOMER® βελτιώνει επίσης την αποτελεσματικότητα των τοπικών θεραπειών και μειώνει τη χρήση τους. Μετά από 2 εβδομάδες χρήσης του PHYSIOMER®, η θεραπεία με κορτικοστεροειδή δεν είναι πλέον απαραίτητη.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ;

Τα PHYSIOMER® Normal Ισότονο  και PHYSIOMER® Fort Ισότονο  βοηθούν στην πρόληψη της εμφάνισης αλλεργικής αντίδρασης και ελέγχουν την εξάπλωση της φλεγμονής. 

Το PHYSIOMER® παρέχει πολλά πλεονεκτήματα στους πάσχοντες από αλλεργική ρινίτιδα:

  • Έχει δράση αποσυμφόρησης
  • Αποτελεί αγωγή που δεν προκαλεί ξηρότητα και δεν ενέχει κινδύνους ανάπτυξης φαινομένων εξάρτησης
  • Συνιστά μία αγωγή που δεν καταστρέφει το ρινικό βλεννογόνο
  • Αποτελεί μια φυσική θεραπεία που μπορεί να χρησιμοποιείται κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γαλουχίας, καθώς επίσης και από ασθενείς υψηλού κινδύνου: διαβητικούς, ασθενείς με καρδιακά νοσήματα, ασθενείς με διαταραχές του θυροειδούς, ηλικιωμένους, ασθενείς που λαμβάνουν πολλαπλά φαρμακευτικά σκευάσματα, άτομα με άσθμα…)